اولین همایش بین‌المللی نکو داشت مقام پروین اعتصامی مجوز پایگاه علوم استنادی جهان اسلام (ISC) را اخذ نمود.
به گزارش روابط عمومی بنیاد استاد شهریار با همکاری دانشگاه علامه طباطبایی و نظر مساعد پایگاه استنادی علوم جهان اسلام درجه ISC از سوی وزارت علوم وتحقیقات و فناوری به همایش بین المللی پروین اعتصامی اعطا شد.
تاريخ : اول بهمن 1401 ساعت 23:00   کد : 20189
پس از پیگیری‌های فراوان و ارائه مستندات همایش به پایگاه علوم استنادی جهان اسلام (ISC) اولین همایش بین‌المللی نکو داشت مقام پروین اعتصامی مجوز این پایگاه را اخذ نمود.
به گزارش روابط عمومی بنیاد استاد شهریار با همکاری دانشگاه علامه طباطبایی و نظر مساعد پایگاه استنادی علوم جهان اسلام درجه iscاز سوی وزارت علوم وتحقیقات و فناوری به همایش بین المللی پروین اعتصامی اعطا شد
به اطلاع اساتید، پژوهشگران و اندیشمندان زبان وادبیات فارسی می‌رساند، اولین همایش بین‌المللی پروین اعتصامی مجوز برگزاری خود را از پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) با درجه علمی - پژوهشی اخذ نمود. علاقه‌مندان می‌توانند مقالات خود را تا تاریخ 20/12/‏۱۴۰1‬ به ایمیل همایش به آدرس norooz1347@yahoo.com ارسال نمایند. شایان ذکر است پژوهشگرانی که تاکنون چکیده مقالات خود را ارسال ننموده‌اند، می‌تواند اصل مقالات خود را hvshg نمایند.

ISCمخفف (Islamic World Science Citation Center) به معنای پایگاه استنادی علوم جهان اسلام است که در حقیقت سامانه اطلاع‌رسانی علمی است که دانشگاه¬ های ایران و جهان اسلام را رتبه‌بندی می‌کند و مجلات علمی کشورهای اسلامی را بر اساس معیارهای علم‌سنجی معتبر اسلامی تجزیه تحلیل می‌نماید.
هم اکنون ۵۷ کشور در زمینه تولید مقاله ISC فعالیت دارند. اصطلاحا به مقالاتی که مورد تایید این سامانه باشند مقاله ISC گفته می‌شود. در حال حاضر کشور آمریکا و پایگاه ISI با ۶۰ سال قدمت در زمینه جمع آوری و تولید مقالات علمی در رتبه اول قرار دارد و پس از آن کشور هلند و پایگاه Scopus رتبه دوم را دارند و سومین پایگاه استنادی بر مبنای تولید مقالات علمی با کیفیت نزد ایران و پایگاه ISC است. نشر مقالات در پایگاه ISC به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی صورت می¬‌گیرد.
اگر مقاله‌ای در مجله‌ای پذیرفته و چاپ شود که در شمار مجلات ISC قرار دارد، به آن مقاله ISC گفته می‌شود. استانداردهایی برای این دسته از مقالات تعریف می‌شود.



ساختار این مقالات باید دارای بخش‌های زیر باشد:
• عنوان؛
• چکیده؛
• کلمات کلیدی؛
• مقدمه؛
• مواد و روش‌ها؛
• نتایج؛
• بحث؛
• نتیجه‌گیری؛
• تقدیر و تشکر؛
• مراجع و منابع؛
• ضمایم.

چگونه مقاله ISC بنویسیم؟
همان‌طور که در بخش قبلی شاهد بودید، برای نگارش مقالات باید به بخش‌های ساختاری فوق توجه کرد. رعایت ساختار درست، موضوع جذاب و البته استناددهی صحیح می‌تواند موفقیت مقالات را تضمین کند. اگر مقاله‌تان استاندارد و صحیح نوشته شود، امکان استناددهی مقالات دیگر به آن هم بالاتر می‌رود و همین موجبات ارتقای رتبه مقالات و مجلات مرتبط به آنها در پایگاه‌هایی مانند ISC را فراهم می‌کند.

مزایای زیادی از چاپ مقالات ISC نصیب شما خواهد شد. در ادامه به تعدادی از این موارد اشاره شده است:
• تقویت رزومه برای شرکت در مصاحبه مقطع دکتری؛
• قوی‌شدن رزومه و افزایش اعتبار علمی در میان پژوهشگران؛
• تقویت عمومی رزومه برای استخدام دریافت مزایای شغلی؛
• افزایش حقوق اساتید و بهترشدن جایگاه‌شان در رتبه‌بندی اساتید دانشگاهی؛
• هزینه‌های کمتر برای چاپ مقاله نسبت به هزینه انتشار مقالات در مجلات خارجی؛
• پذیرش ساده‌تر مقالات و آثار علمی در این بستر نسبت به پذیرش در مجلات خارجی؛
• با وجود داشتن مقاله ISC نمره بیشتری در جلسه دفاع پایان‌نامه ارشد به فرد داده خواهد شد؛
• مدت‌زمانی که طول می‌کشد تا مقالات ISC داوری شوند، کمتر از داوری مقالات برای مجلات خارجی است؛
• و… .

کنفرانس‌ها و رویدادهای علمی متنوعی در ایران برگزار می‌شوند. شرکت در آنها و ارائه آثار و مقالات زمانی می‌تواند رتبه علمی و اعتبار به همراه داشته باشد . البته اگر مورد تایید ISC قرار بگیرند. اگر در کنفرانس و برنامه‌ای علمی شرکت می‌کنید، حتما این مورد را درباره آنها بررسی نمایید. باید ببینید که از سوی ISC تایید می‌شوند یا خیر.
در این صورت است که حضورتان در برنامه‌ها می‌تواند بخشی معتبر در رزومه‌تان باشد. پایگاه ISC در وبسایت خود، برنامه‌ها و کنفرانس‌های علمی مورد تاییدش را معرفی می‌کند. به‌طور کلی هم برای بررسی مقالات و رویدادهای مختلف و محتوایی که در این پایگاه درباره مقالات علمی و کتب و… ارائه می‌شود، باید به سایت زیر مراجعه کنید:

پایگاه استنادی علوم جهان اسلام: https://isc.gov.ir/fa

همانند ISI که سالانه گزارشی از رتبه‌بندی مجلات ارائه می‌دهد که JCR نام دارد، ISC نیز سالانه گزارش جامعی ارائه می¬دهد که به شرح زیر است:
• گزارش های استنادی نشریات فارسی ( PJCR )- مختصر شده واژه Persian Journal Citation Report
• گزارش های استنادی نشریات عربی ( AJCR )- مختصر شده واژه Arabic Journal Citation Report
• گزارش های استنادی نشریات انگلیسی ( EJCR )- مختصر شده واژه English Journal Citation Report

ارزش و اعتبار مقالات ISC
ارزش و اعتبار مقالات ISC زیاد است. وجود مقالاتی از این دست در رزومه هر شخص می‌تواند امتیازات فراوانی برایش به همراه بیاورد.
همان‌طور که پیش‌تر هم اشاره شد، در زمینه‌های کاری و تحصیلی، ارزش وجود چنین مقالاتی در رزومه واضح و آشکار است. از نظر اعتبار علمی در جامعه نخبگان و پژوهشگران هم داشتن آثاری در پایگاه ISC مطلوب است. اما این اعتبار زمانی معنا پیدا می‌کند که مقالات علمی و پژوهشی افراد در پیوندهای جانبی پایگاه ISC جای بگیرد. در واقع، مراجع علمی کشور برای آن دسته از مقالات ISC ارزش قائل هستند که در فهرست شورای راه‌بردی پایگاه جهان اسلام وارد شده باشند.
فهرست شورای راه‌بردی هم فهرستی است که مراجع علمی کشور هرساله تهیه می‌کنند و از طریق پیوندهای جانبی پایگاه ISC قابل‌دسترسی است. پس یادتان باشد که اگر حتی مقاله‌تان در مجله‌ای به چاپ رسید که در گروه اصلی یا مَستر پایگاه ISC قرار می‌گیرد هم دلیلی بر افزایش اعتبار برایتان نیست. در حقیقت، آنچه ارزش حضور مقاله‌تان در مجلات ISC را تضمین می‌کند، قرارگرفتن مجله در فهرست شواری راه‌بردی پایگاه است.

رتبه‌بندی مجلات ISC
رتبه‌بندی مجلات در پایگاه ISC تابع قوانینی است. هر نشریه باید با ارسال پیامی الکترونیکی یا همان ایمیلی به مجموعه درخواست نمایه‌شدن در این پایگاه را ارائه کند. این ایمیل باید همراه اطلاعاتی درباره وضعیت علمی نشریه و جایگاهش در پایگاه‌های دیگر باشد.
در واقع، لازم است تا مستنداتی به همراه آن ارائه گردد. بدیهی است که اطلاعات کامل مجله مانند وب‌سایت، ناشر، عنوان و… هم باید برای ISC فرستاده شود. اگر گروه ارزیابی ISC به نتیجه‌گیری درباره ارزشمندی مجله برسد، آن را پذیرش خواهد کرد.
اما این ارزشمندبودن چطور تعیین می‌شود و معیارهای پایگاه ISC برای قبول‌کردن مجلات چیست؟ آیین‌نامه‌هایی برای رتبه‌بندی مجلات و ارزیابی آنها وجود دارد. به عبارت دقیق‌تر، گروهی تحت عنوان گروه پژوهشی بررسی‌های استنادی وجود دارد که کار ارزیابی نشریات را بر عهده دارند.

از جمله معیارهایی که در این گروه در نظر گرفته می‌شود، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
• میزان تمرکز موضوعی؛
• انتشار منظم؛
• مرتبه اعضای تحریریه؛
• پراکندگی جغرافیایی و سازمانی نویسندگان؛
• پراکندگی جغرافیایی و سازمانی اعضای هیئت تحریریه؛
• برخط‌بودن محتوای نشریه و دارابودن اطلاعات تماس؛
• اطلاعات کامل کتاب‌شناختی نشریه و وابستگی سازمانی نویسندگان؛
• اعتبار علمی نشریه؛ نمایه‌شدن در پایگاه‌های معتبر دنیا مانند الزویر و…؛
• و… .

PJCR نسبت به JCR مزایایی دارد:
• PJCR فقط یک هزینه اشتراک را دریافت می کند و در عوض اطلاعات تمامی سال¬‌ها را در اختیار مشترکین قرار می¬‌دهد اما در JCR اینگونه نیست.
• گزینه مرتب‌سازی در هر ستون در PJCR کارها را ساده¬‌تر می¬‌کند اما این گزینه در JCR وجود ندارد.
• در PJCR امکان جستجو بر اساس عنوان وجود دارد اما در JCR چنین چیزی ممکن نیست.
• PJCR به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی است اما JCR فقط به زبان انگلیسی است.

هدف اصلی PJCR بررسی نشریات فارسی و رتبه‌بندی آنها بر اساس مطالعات اسنادی است. در واقع، این منبع به ناشران و مشترکان مجله‌‌ها نشان می¬‌دهد که مجلات یک ناشر در مقایسه با سایر مجله ‌ها در همان رشته موضوعی چه رتبه‌ای دارند. به عبارت دیگر می¬‌توان گفت، هدف گزارش‌های استنادی نشریات فارسی، مشخص‌کردن این موضوع است که یک مجله چند بار توسط مقالات دیگر استناد شده است.
همین مساله می‌¬تواند روی رتبه آن مجله در ISC تاثیر بگذارد. این رتبه‌بندی با استفاده از تعیین ضریب تاثیر Impact Factor، تعیین شاخص ضریب آنی Immediacy Index و تعیین نیمه عمر Half Life مجلات استنادکننده و استنادشونده تعیین می¬گردد.
در حال حاضر ۱۵۰۰ عنوان نشریه در ایران منتشر می¬ شود که توسط کمیسیون نشریات علمی وزارتخانه علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نامگذاری شده‌اند.

نحوه جستجو و دانلود مقالات ISC
برای جستجوی مقالات مختلف باید وارد سایت ISC شوید. نشانی آن هم به قرار زیر است:
https://isc.gov.ir/fa

بعد از ورود در بخش جستجو اقدام به نوشتن نام مجله موردنظرتان کنید. تایپ‌کردن نام مجله یا عنوان موردنظرتان می‌تواند شما را به نتایج دلخواه برساند. فیلترهایی برای پیداکردن راحت‌تر موضوع و مجله موردنظرتان هم در صفحه نتایج قرار داده شده که می‌تواند مسیر بررسی مجلات گوناگون را برایتان ساده‌تر کند.
با رسیدن به مجله موردنظرتان در نتایج جست‌وجو، امکان کلیک‌کردن بر روی عنوان آن و منتقل‌شدن به وبسایت مجله وجود خواهد داشت. اگر بخواهیم کمی دقیق‌تر درباره جستجوی مقالات در پایگاه صحبت کنیم باید خاطرنشان نماییم که امکان جستجوی پیشرفته هم در ISC وجود دارد.

امکان جستجو از طریق فیلترهای زیر موجود است:
• تمامی اقلام؛ کلیدواژه‌ای که شما را به مجله و مقاله موردنظر برساند و با نوشتن آن در کادر جستجو تمامی عناوین مرتبط با کلمه سرچ‌شده برایتان ظاهر می‌شوند.
• عنوان؛ با درج کلمه مورد جستجو در این بخش تمام عناوین منابع مرتبط موجود در پایگاه ظاهر می‌شوند.
• نویسنده و سازمان متبوع مجله و مقاله موردنظرتان هم قابلیت جست‌وجو دارند؛
• سال انتشار و زبان مقاله و مجله هم می‌تواند مورد جستجو قرار بگیرد.

لیست مجلات ISC وزارت علوم
نشریات علمی‌پژوهشی و علمی‌ترویجی که در پایگاه ISC نمایه می‌شوند، مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هم هستند. از طریق لینک زیر می‌توانید به تمام مجلات فهرست‌شده در این پایگاه دسترسی داشته باشید:
https://mjl.isc.gov.ir/

لیست همایش های ISC
باید بدانید تنها کنفرانس‌هایی از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مورد قبول هستند که در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام یا همان ISC به ثبت رسیده باشند.
در واقع، کنفرانس‌های نمایه‌شده از سوی این پایگاه است که مورد قبول وزارت علوم قرار می‌گیرد. مقالات ارائه‌شده در کنفرانس‌ها و کنگره‌هایی که در پایگاه ISC نمایه می‌شوند در نمره‌ پایان‌نامه و مصاحبه‌های دکتری هم امتیازاتی برایتان به همراه خواهند داشت.
لازم به ذکر است که فقط همایش‌های داخلی در این پایگاه ثبت می‌شوند. برای مشاهده لیست همایش‌های ISC می‌توانید وارد لینک زیر شوید:
https://conf.isc.ac/fa/

نحوه ثبت مقاله در ISC
برای اینکه مقاله‌تان در ژورنالی منتشر شود که در پایگاه ISC نمایه شده است، باید ابتدا با فهرست مجلاتی که در این پایگاه وجود دارند، آشنا باشید و بعد از اینکه دریافتید، خواهان پذیرش مقاله‌تان در کدام ژورنال هستید، محتوای تولیدی خود را در قالب و به زبان مجله موردنظر درآورید.
بعد از این کار، مقاله را به مجله سابمیت کنید. در صورت پذیرش اثرتان در آن مجله، مقاله شما هم در پایگاه ISC قابل‌دسترسی خواهد بود.

در آخر
نگارش مقالات ISC نیز همانند نگارش سایر مقالات علمی است با این تفاوت که بر عکس اینکه مقاله ISI باید حتما به زبان انگلیسی نوشته شود مقاله ISC الزامی به انگلیسی بودن ندارد. این مساله شاید کار را برای اشخاصی ساده‌تر کند که ابتدای راه مقاله‌نویسی هستند.
هرچند همیشه امکان ترجمه مقاله از فارسی به انگلیسی برای ارسال به مجلات ISI وجود دارد. برای ترجمه و ویرایش مقالات نیاز به دانستن زبان انگلیسی در سطحی عالی است. اما اگر چنین مهارت و دانشی در شما وجود ندارد، نیازی به نگرانی نیست. چون موسسات باتجربه‌ای مانند رایت می در این زمینه فعالیت می‌کنند.
این موسسات می‌توانند به شما در زمینه ترجمه آثار علمی‌تان به زبان انگلیسی یاری دهند. مترجمانی خبره و ویراستارانی مسلط در رایت می مشغول به فعالیت هستند که به سادگی در مدت زمانی که با شما توافق می‌شود، دست به ترجمه آثارتان می‌زنند و آنها را با اصول معیار و بین‌المللی ویراستاری می‌کنند تا شانس پذیرش مقالات‌تان بیشتر و بیشتر شود.
برای استفاده از خدمات مختلف رایت می در حوزه ویرایش داخلی یا خارجی، کافی است به سایت این مجموعه مراجعه داشته باشید و از طریق راه‌های تماس مختلف، با کارشناسان ارتباط برقرار کنید. کارشناسان رایت می برای دریافت خدمات گوناگون به ساده‌ترین شکل ممکن و در قالب آنلاین راهنمایی‌تان می‌کنند.
پس فرقی نمی‌کند که می‌خواهید مقالاتی ISI بنویسید یا ISC، در هر حال، در بخش ترجمه و ویرایش متون فارسی و انگلیسی رایت می در کنار شماست.