آقای دکتر شهرام یگانه دانش آموخته دانشگاه علامه طباطبایی تهران و دانشگاه لرستان و در حال حاضر در مقطع دکتری مشغول به تحصیل هستند. ایشان به مدت ۲۷ سال در دبیرستانهای مختلف تدریس کرده اند. پایان نامه ارشد ایشان در خصوص ادبیات داستانی و تطبیقی از منظر وجودگرایی و مکتب اگزیستانس است. چند مقاله در موضوعات پدیدارشناسی، تحلیل انواع اسطوره در شعر چند شاعر معاصر و نیز فمینیست اقتصادی در ادبیات عامه انجام داده اند.
علاقه مندی ویژه ایشان در زمینۀ ادبیات معاصر و ادبیات داستانی و نظریه های ادبی و سایر نظریات در حوزه های اقتصاد ، جامعهشناسی فرهنگی، تحلیل روانشناسی در آثار ادبی است.
پایان نامۀ ایشان در خصوص تطبیق دو رمان است از منظر مولفه های مکتب اگزیستانسیالیم، رمان خون دیگران اثر سیمون دوبوار و رمان پل معلق اثر بایرامی است.
در این تطبیق ابتدا مولفه ها و مفاهیم کلیدی وجودگرایانه معرفی و معین می شوند.مفاهیمی همچون فروافتادگی یا بیرون بودگی، وانهادگی که مفهوم آزادی اگزیستانسیال از آن منتج می شود، اضطراب اگزیستانس که نتیجه وانهادگی است و ترس ناشی از فروافتادن در جهان ادراکی سوژه و متناظر با هستی شناسی و جوهره مدرنیته است ، وضعیت بنیادین ادراک وجودی، مسئولیت و تعهد و در نهایت مفهوم اصالت اگزیستانسیال که مخرج مشترک هر دو رمان است. و تمایز هر یک از این مفاهیم با مفاهیم موازی در حوزه جامعه شناسی، روان شناسی و علوم شناختی بیان می شود و درک این مفاهیم، که تنها با درک مفهوم اگزیستانس میسر می شود.
در این تطبیق سعی شده است که دو رمان با محوریت پدیده جنگ از منظر وجودگرایانه و چگونگی پدیدار شدن آن بر سوژه گرفتار شده در عرصه این پدیده تاریخی ، مورد تحلیل قرار گیرند. مقایسه خط پیرنگ دو رمان و روح حاکم بر ژرف ساخت داستان ها و قیاس شخصیت های اصلی و فرعی بر اساس بنیادهای فلسفه وجودگرایانه و همچنین عناصر سازنده داستان است.
نتیجه داستان معنای کنش شخصیت ها را از صافی ادراک وجودگرایی می گذراند و نمایان می سازد، هر چند این کنش ها مطابق با گفتمان های غالب و کلان روایت های مسلط نیست، اما خرده روایت شخصی و انحصاری فرد در مواجهه با معنای جنگی است که به شکل اختصاصی پدیدار می شود.